Duik de geschiedenis in

Uitdragen

De Siteholder is verantwoordelijk voor het uitdragen van het verhaal van de Hollandse Waterlinies zodat het verhaal doorgegeven wordt aan de volgende generaties. Dit doet de siteholder samen met vele andere partners. De siteholder heeft hierin een faciliterende, stimulerende, bewakende en kennis delende rol.

Erfgoed vol verhalen

De Hollandse Waterlinies zit vol met verhalen. Niet alleen op de forten is veel te vertellen, maar ook over het landschap en het ingenieuze systeem van het water is van alles te vertellen. Deze verhalen maken dat de waterlinie tot leven komt en dat beter zichtbaar wordt waarom het van belang is om dit bijzondere erfgoed te behouden en te beschermen.

Uitdragen is het vertellen van deze verhalen in verschillende vormen en naar heel veel verschillende doelgroepen. Dit doen we in de werkgroep uitdragen door te faciliteren met een heldere merkstrategie, huisstijl en basis educatiemiddelen.

Huisstijl Toolkit

De Huisstijl Toolkit is een hulpmiddel bij het vertellen van het verhaal van de Hollandse Waterlinies. In deze Toolkit vind je logo's, beeldmateriaal en basisteksten.

Ga naar de Huisstijl Toolkit

Educatie

De Hollandse Waterlinies zijn een goed bewaard geheim en er valt van alles te ontdekken en te beleven. Want hoe werkte zo'n waterlinie nu eigenlijk en hoe leefden de soldaten op de forten? Allemaal spannende verhalen waar we kinderen graag in meenemen en ze zelf op ontdekkingstocht laten gaan. Dit kan binnenkort in de klas met het nieuwe lespakket en nu al met het Waterlinies spel. Ook kun je luisteren naar de 8D podcast Geheim Water of kijken naar de Klokhuis aflevering over de Hollandse Waterlinies.

Ga naar de educatie pagina