Duik de geschiedenis in

Kerst- en eindejaarsgroet

| Eva Bleeker

Het jaar 2023 bracht een aantal mooie momenten voort voor het Sitebureau Hollandse Waterlinies. Ook voor 2024 liggen er interessante en belangrijke ontwikkelingen in het verschiet.

Terugblik op 2023

Het jaar 2023 bracht een aantal mooie ontwikkelingen voort. Het Sitebureau verwelkomde de nieuwe bestuurders voor het Gemeenschappelijk Orgaan (ook wel siteholder) onder leiding van gedeputeerde Peter Drenth en het nieuwe Hoofd Sitebureau Bas Nijenhuis-Vesseur. Op het gebied van bescherming verschenen in 2023 de gebiedsanalyses voor de Hollandse Waterlinies in de provincie Noord-Holland en het Position Paper Hollandse Waterlinies, waarin wordt uitgelegd hoe historisch erfgoed kan helpen bij opgaven als woningbouw, energietransitie en infrastructuur. Door middel van de nieuwe website, de nieuwe informatieborden en de plaatsing van nieuwe bruine borden langs de rijkswegen zijn we begonnen met het vertellen van het verhaal van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie als één UNESCO werelderfgoed: Hollandse Waterlinies. 

In 2024 kijkt het sitebureau Hollandse Waterlinies in ieder geval uit naar de werkconferentie op 25 juni. We hopen je in het nieuwe jaar te ontmoeten op één van onze mooie en inspirerende waterlinielocaties en samen te bouwen aan de toekomst van het UNESCO Werelderfgoed. We wensen je prachtige feestdagen en een voorspoedig 2024!

Sitebureau Hollandse Waterlinies