Duik de geschiedenis in

Peter Drenth nieuwe voorzitter

| Kirke Mulders

Gedeputeerde Peter Drenth van de provincie Gelderland heeft op 2 oktober getekend voor het voorzitterschap van het Gemeenschappelijk Orgaan Hollandse Waterlinies. Ook de bestuurders van de andere provincies zijn nu bekend.

Gemeenschappelijk Orgaan Hollandse Waterlinies

De bestuurders van het Gemeenschappelijk Orgaan, ook wel de Siteholder, zijn bestuurlijk verantwoordelijk voor de uitvoering van de taken zoals vastgelegd in een Gemeenschappelijke Regeling. Ze voeren de regie over het proces van deĀ Hollandse Waterlinies voor Gedeputeerde Staten van de waterlinieprovincies. Daarnaast zijn zij ambassadeurs van het UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies en de linking pin naar de eigen colleges.

Lees meer over het Gemeenschappelijk Orgaan

Het Gemeenschappelijk Orgaan bestaat uit de vier gedeputeerden van de linieprovincies met erfgoed in de portefeuille. Naast voorzitter Peter Drenth vanuit Gelderland is dit voor Noord-Holland Jelle Beemsterboer, tevens vice-voorzitter, voor Utrecht Rob van Muilekom en voor Noord-Brabant Jos van der Horst. De algemeen directeur van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed (RCE), Susan Lammers is als adviseur betrokken.