Duik de geschiedenis in

Terugblik Werkconferentie Hollandse Waterlinies

| Kirke Mulders

De eerste werkconferentie Hollandse Waterlinies was een succes. Op dinsdag 25 juni was het koele Fort Voordorp het decor voor een dag vol inspiratie, netwerken en boeiende sprekers. Door de deelnemers werd de dag gewaardeerd met een dikke 9.

Kort verslag in beelden

De dag begon met een inleiding over UNESCO door dagvoorzitter Carol Westrik en Focal Point Jeroen Bootsma. Kort namen zij de deelnemers mee waar UNESCO voor staat en wat dat betekent voor de Hollandse Waterlinies. Dit is allemaal ook mooi samengevat in de brochure; UNESCO Werelderfgoed! En nu?

Daarna volgde een deelsessie ronde waarin verschillende onderwerpen werden besproken, casussen aanbod kwamen en de deelnemers met elkaar in discussie gingen.

Na de pauze werd eerst het nieuwe filmpje; Hollandse Waterlinies, hoe bescherm je dat? getoont. Gevold door een lezing van Prof. ir Adriaan Geuze waarin hij zijn beeld gaf op Nederland en de manier waarop we naar het landschap moeten kijken als geheel.

Na nog weer een deelsessie ronde was het podium voor twee soldaten Brod en Fridus die de deelnemers lieten zingen en klappen. Tot slot keken Gedeputeerde Rob van Muilekom en Directeur RCE, Susan Lammers, namens het GO terug op de dag aan de hand van een tekening van Martijn Cornelissen. Hij heeft ook de hele dag vast gelegd in een beeldverslag.

Bekijk hier het beeldverslag