Duik de geschiedenis in

Huisstijlelementen

Sinds 26 juli 2021 bestaan de Hollandse Waterlinies. De historische linies Stelling van Amsterdam en Nieuwe Hollandse Waterlinie vormen samen dit UNESCO Werelderfgoed. Deze gezamelijkheid willen we laten zien door het gebruik van één huisstijl en logo. Jij als partner kan bijdragen aan deze gezamelijke uitstraling door gebruik te maken van het logo of door producten in de huisstijl van de Hollandse Waterlinies te ontwikkelen. Alle materialen en handleidingen die je daarvoor nodig hebt, vind je hier.

 • Logo

  Logo

  Ben je van plan middelen te maken in jullie eigen huisstijl en wil je laten zien dat je onderdeel bent van de Hollandse Waterlinies? Dan kan je het logo van de Hollandse Waterlinies op je eigen producten plaatsen. 

  Download de logo set

 • Huisstijl handboek

  Huisstijl handboek

  De huisstijl van de Hollandse Waterlinies bestaat uit het logo en een aantal beeldtaalkenmerken. Het gebruik van het logo en de huisstijl elementen staat allemaal beschreven in het huisstijlhandboek. 

  Download het huisstijlhandboek

 • Kaarten

  Kaarten

  Een belangrijk onderdeel van de huisstijl is de kaart van de Hollandse Waterlinies. Deze is er met de namen van de forten erop en zonder de namen. Ook zijn er deelkaarten voor de beide historische linies.

  Download de kaartenset

UNESCO logo

Naast het Hollandse Waterlinies logo met de toevoeging UNESCO Werelderfgoed, is er ook nog het internationale UNESCO logo. Dit logo is net vernieuwd. UNESCO wil graag dat dit logo gebruikt wordt bij alle UNESCO Werelderfgoederen maar wel onder strikte voorwaarden, lees deze eerst goed door voordat je het logo gebruikt

Download het UNESCO logo en de richtlijnen
Vragen of twijfel? 


Heb je vragen of twijfel je over het juiste gebruik van de logo's of de huisstijl, neem dan contact op met het sitebureau: Kirke Mulders, Coördinator Uitdragen Hollandse Waterlinies, sitebureau@hollandsewaterlinies.nl